10 / 11

Romanii vor cumpara aproape un milion de tablete

Romanii au cumparat in 2015 circa 850.000 de tablete, iar anul acesta piata va inregistra o crestere de circa 10%, ceea ce va duce la un numar de 935.000 de exemplare vandute, potrivit informatiilor oferite de Samsung Romania.


"Vedem o orientare a clientilor catre produse premium, pe masura ce utilizatorii sunt mai preocupati de functiile si capabilitatile pe care le are un astfel de produs”, spune Cristian Cojocaru (foto), managerul diviziei de dispozitive IT si mobile a Samsung Romania, filiala locala a unuia dintre cei mai mari producatori de electronice si IT la nivel global.


Cel mai bine vandut brand de tablete in Romania este Samsung, cu o cota de piata de 30%. Cei mai importanti competitori ai Samsung la nivel local sunt Apple iPad, Asus, Lenovo, Allview, Evolio si E-boda.


In 36% dintre gospodariile din Romania exista cel putin o tableta, media fiind de 1,1 tablete/gospodarie, potrivit unui studiu realizat de Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM). De asemenea, in 73% dintre gospodarii exista cel putin un smartphone (media fiind de 1,5 per gospodarie), iar 55% detin laptopuri.


De asemenea, in 2015 s-au vandut aproximativ 4,8-4,9 milioane de telefoane, fata de 4,5 milioane de unitati in 2014, dispozitivele smartphone inseamnand 60% din volum, conform datelor Samsung. Astfel, anul trecut romanii au cumparat circa 2,9 milioane de smartphone-uri.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri