2 / 5

Extindere regionala pentru Gecad ePayment in urmatoarele luni

Gecad Epayment, compania care a inregistrat afaceri de 1,05 milioane euro in 2008 si pierderi de aproximativ 900.000 de euro, a efectuat in primul semestru al acestui an 500.000 tranzactii cu o valoare totala de 40 milioane euro, fata de 240.000 tranzactii, cu o valoare de 22,3 milioane euro in aceeasi perioada a anului trecut.

“Inca nu am ajuns la break-even, dar este obiectivul nostru pentru acest an. Aceasta pentru ca pana acum am investit, in special in dezvoltarea afacerilor in SUA, regiunea Asia-Pacific si Comunitatea Statelor Independente”, declara recent pentru Wall-Street, Manuela Stoica, PR&Communication Specialist Gecad ePayment.

Desi isi doreste cresterea cotei de piata pentru companiile grupului, acest lucru nu este valabil si pentru Gecad ePayment, despre care Radu Georgescu afirma detine 90% din piata locala de solutii pentru comert electronic

“Nu-mi doresc mai mult de atat. Ceea ce imi doresc cu ePayment este sa ajut la cresterea pietei romanesti de online. Tot ePayment probabil ca se va extinde de la sfarsitul acestui an, inceputul lui 2010 in cateva tari din regiune, de exemplu Bulgaria, Polonia, Cehia si Grecia”, a mai spus Georgescu.

Managerul isi doreste ca in urmatorii trei - cinci ani, Avangate sa creasca segmentul international de software online de la 3 la 4% din piata globala de software de 250 de miliarde de dolari in prezent, adica in urmatorii ani, compania sa atinga o cota de 25% din aceasta industrie.

Pe de alta parte, scaderile pe segmentul de software au afectat puternic Gecad Net, divizia specializata pe securitate informatica a grupului, care a inregistrat anul trecut afaceri de 4,9 milioane de euro si singura care a raportat profit, acesta fiind in jurul a 215.000 de euro.

“Gecad net era pe profit si speram ca va fi si anul acesta. Dar a fost afectata puternic pe segmentul de distributie de software pentru ca s-a cumparat mai putin software in Romania. Au scazut atat vanzarile, cat si marja de profit. Segmentul de securitate IT este in schimb relativ OK,” a afirmat Georgescu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri