4 / 5

Elemente de strategie precum "Sa ne cotam la bursa peste trei ani” nu au legatura cu realitatea

In octombrie 2008, Radu Georgescu declara ca din 2011 ar putea incepe listarea la bursa a Axigen si Avangate, iar in urma cu cateva saptamani acesta a decis ca actiunile grupului sa fie preluate de holdingul Concentric Limited din Cipru, o miscare mult mai avantajoasa din punct de vedere fiscal, dar care ar putea ajuta si la o listare pe bursele externe, dupa cum afirma Gabriel Biris, avocat partener in cadrul firmei de avocatura si de consultanta fiscala Biris Goran.

“Obiectivele noastre sunt profitabilitatea cat mai rapida si achizitionarea de cota de piata pentru ca atunci cand iesim din criza sa fim cat mai bine pozitionati. De aici incolo, elemente de strategie precum <<Sa ne cotam la bursa peste trei ani>> nu ar avea nicio legatura cu realitatea”, a afirmat managerul Gecad.

In 2007, Global Finance si 3TS-Cisco Growth Fund au cumparat 11,76% din actiunile Gecad Technologies /Axigen pentru doua milioane de euro, ceea ce facea ca valoarea companiei sa fie atunci de aproximativ 17 milioane de euro.

Insa dupa cum spune Radu Georgescu, venirea crizei a eliminat instrumentele de masura, evaluarea companiilor pe care le conduce devenind aproape imposibila in acest moment.

“Valoarea unei companii este valoarea tranzactiei, orice altceva este cuvant gol. Nici inainte nu stiai care era evaluarea corecta, dar de cand cand a venit criza si aceste instrumente sunt cu semnul intrebarii. Totodata, nu mai exista discutia despre tranzactii similare pentru ca nu se mai fac tranzactii. S-a cumparat Postpath, o companie similara ca dimensiune cu Axigen, dar vanzari mai mici, cu 215 milioane de dolari. Este un indiciu ca Axigen valoreaza atat? Nu stiu, ar fi foarte incorect sa dau orice fel de de raspuns. Iar orice numar as avea eu in cap, oricine altcineva va avea un numar mai mic decat mine”, a mai spus fondatorul Gecad.






Inapoi la articol

Setari Cookie-uri