2 / 7

Filipine un senator a fost arestat pentru frauda cu fonduri guvernamentale

Senatorul din opozitie Ramon “Bong” Revilla, devenit cunoscut ca actor in filme de actiune, a fost arestat pe 20 iunie intr-un scandal de coruptie in care au fost implicati zeci de parlamentari. Acesta este acuzat, alaturi de alti doi senatori, pentru implicarea intr-un caz de frauda de sute de milioane de dolari, informeaza Australia Network News.

Un caz de coruptie de milioane de dolari


Cei trei senatori sunt acuzati de faptul ca au deturnat milioane de dolari din fonduri publice catre organizatii false, in schimbul unor sume mari de bani primiti ca mita. Cazul a deventi cunoscut anul trecut, cand femeia de afaceri Janet Napoles a fost acuzata de colaborare cu parlamentarii pentru directionarea a 10 miliarde de pesos (230 milioane de dolari) catre fonduri ale unor organizatii.


Voi merge la inchisoare cu capul sus si voi iesi cu capul sus


Ramon Revilla, in varsta de 47 de ani, s-a predat politiei, nu inainte de a declara reporterilor: “Voi merge la inchisoare cu capul sus si voi iesi cu capul sus”.


Actele de coruptie care implica politicienii din Filipine sunt vazute ca o amenintare la adresa democratiei din tara sud-asiatica, fiind considerara principalul motiv pentru saracia crunta care afecteaza cei peste 100 de milioane de locuitori.


Sursa foto: Facebook.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri