1 / 5

Siria - Assad castiga din nou

Conflictele din Siria sunt la ordinea zilei, iar cetatenii gasesc putine momente de pace. Cu toate acestea, presedintele Bashar al-Assad a fost investit, miercuri, pentru al treilea mandat ca presedinte. Acest lucru nu a fost deloc surprinzator, nu atat datorita popularitatii lui, cat mai ales faptului ca familia Assad conduce Siria din 1971.


In Siria, razboiul civil continua de trei ani, ceea ce a transformat multe orase din tara in ruine. In timp ce elicoptere controlate de regimul de la putere lanseaza bombe deasupra oraselor, guvernul sustine ca aceste fapte sunt parte a luptei impotriva teroristilor, potrivit CNN.


In afara de conflictul civil, tara se confrunta acum cu o noua amenintare care vine din partea radicalilor sunniti ai gruparii ISIL (Statul Islamic din Irak si Levant), care a speculat vulnerabilitatea Siriei pentru a continua ofensiva de la granita dintre Irak si tara lui Bashar.


Nimeni nu castiga; nimeni nu poate castiga


Potrivit Natiunilor Unite, peste 150.000 de oameni au murit in cei trei ani de razboi civil in Siria, insa tinerea evidentei acestora a incetat la un moment dat.


"Nimeni nu castiga; nimeni nu poate castiga. Chiar daca una dintre parti iese victorioasa pe termen scurt, costul devastator (al victoriei - n.r.) va semana semintele unui conflict viitor", a precizat secretarul general al ONU, Ban Ki-moon.


Sursa foto: Shutterstock.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri