4 / 5

Fasia Gaza si Israel - sub semnul represaliilor si acuzatiilor

Incetarea ostilitatilor dintre fortele israeliene si grupul militantilor care apartin gruparii palestiniene Hamas pare a fi greu de indeplinit.


Rachetele trase marti de fortele Hamas au fost contracarate cu lovituri aeriene din partea Israelului, iar schimburile de focuri au continuat.


Speram sa putem obtine o incetare a focului


"Speram sa putem obtine o incetare a focului (intre Israel si Hamas - n.r.) - insa una prin care palestinienii sa fie protejati si sa li se ofere garantia ca nu va fi incalcata", a declarat purtatorul de cuvant a gruparii teroriste Hamas, Osama Hamdan. Israel, care initial a acceptat propunerea de pace venita din partea Egiptului, si-a aparat apoi initiativa de a continua loviturile asupra Fasiei Gaza, dupa un armistitiu umanitar care s-a incheiat joi dupa-amiaza.

Incalcarea legilor razboiului


"In loc sa lase usile deschise unei solutii diplomatice, au inchis aceste usi", a precizat purtatorul de cuvant al prim-ministrului Israelului, Mark Regev. "Din pacate, acum trebuie sa ne protejam oamenii prin mijloace militare", a adaugat acesta.


Atacurile aeriene din partea Israelului au fost calificate de organizatia non-guvernamentala pentru drepturile omului Human Rights Watch ca fiind periculoase, "omorand civili si incalcand legile razboiului".


Bilantul razboiului: 200 de morti in Fasia Gaza si unul in Israel


Un purtator de cuvant din partea militarilor israelieni a precizat ca evenimentele din Fasia Gaza sunt "o tragedie umana", blamand fortele Hamas. Militarii au acuzat Hamasul de luarea de ostatici civili prin folosirea unor case, spitale si scoli pentru a ascunde arme.


Peste 200 de oameni au fost omorati in Fasia Gaza in cele zece zile de conflict, au aratat oficialii palestinieni. In Israel a murit o persoana, in timp ce multi locuitori de la granita cu Fasia Gaza si-au parasit locuintele.


Sursa foto: Shutterstock.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri