1 / 6

Bill Clinton - 1993: E timpul să nu ne mai așteptăm să primim ceva gratis

Bill Clinton a fost al 42-lea președinte al SUA. Venit din partidul democrat, el a avut două mandate. Clinton a venit în contextul în care URSS tocmai ce a căzut și, implicit, războiul rece dintre SUA și țările comuniste s-a încheiat oficial. În discursul său, Clinton a vorbit despre importanța responsabilizării cetățenilor, dar și despre evoluția tehnologiei. În plus, democratul a adresat și două mari probleme sociale cu care se confruntă Statele Unite: inegalitățile rasiale, discriminarea și costurile ridicate ale sistemului de sănătate.


E timpul să nu ne mai așteptăm să primim ceva gratis, fie că vine de la guvernul nostru sau de la fiecare dintre noi. Haideți să fim mai responsabili, nu doar pentru noi și pentru familiile noastre, ci și pentru comunitățile noastre și pentru țara noastră. Ca să înnoim America, trebuie să ne revitalizăm democrația.


(...) Astăzi, o generație crescută în umbra Războiului Rece își asumă noi responsabilități într-o lume încălzită de soarele libertății, dar încă amenințată de conflicte primitive și de noi ciume.


- Bill Clinton -

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri