5 / 6

Joe Biden - 2021: Hai să începem să ne ascultăm din nou unii pe ceilalți

Democratul Joe Biden vine la putere în mijlocul unei crize cauzate de pandemia de COVID-19. În plus, vine într-o societate americană dezbinată, în care însuși rezultatul alegerilor este contestat de o mare parte din americani. După valul de dezinformare lansat de predecesorul său, Biden a îndemnat la unitate. În plus, i-a rugat pe americani să începe să se asculte reciproc și să nu mai lase dezacordurile să îi dezbine.


Hai să începem să ne ascultăm din nou unii pe ceilalți. Să ne auzim, să ne vedem și să ne respectăm. Politica nu trebuie să fie o mare de furie care să distrugă totul în calea sa. Dezacordurile nu trebuie să fie o cauză pentru un război. Trebuie să refuzăm cultura în care faptele însăși sunt manipulate sau chiar fabricate.


(...) Ca să trecem peste aceste provocări și să putem să ne recuperăm spiritul american și să ne securizăm viitorul, e nevoie de mult mai mult decât de cuvinte. E nevoie de cel mai evaziv lucru din democrație: unitatea.


(...) Știu că discuția despre unitate poate să sune ca o fantezie prostească. Știu că forțele care ne dezbină sunt reale, dar știu și că ele nu sunt ceva nou. Istoria noastră a fost o luptă permanentă între idealul american că toți suntem egali și realitatea urâtă a rasismului, urii față de nativii americani, frica și demonizarea care ne-au dezbinat.


- Joe Biden -

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri