2 / 6

George Bush - 2001: Uneori, diferențele noastre sunt atât de mari încăt pare că împărțim un continent, nu o țară

La fel ca predecesorul său, și republicanul George Bush a reușit să rămână la putere timp de două mandate. În primul discurs pe care l-a ținut în fața cetățenilor americani, Bush a vorbit despre cât de dezbinați sunt americanii. La fel ca Joe Biden, a vorbit despre importanța unității naționale. În plus, el a mai adresat probleme legate de migrație, dar și de importanța incluziunii sociale a străinilor.


Cele mai mari idealuri pe care le avem este să respectăm promisiunea americană care spune că fiecare dintre noi are un loc în societate, fiecare merită o șansă și că nu există vreo persoană care să nu aibă niciun rol în societate.


(...) Uneori, diferențele noastre sunt atât de mari încăt pare că împărțim un continent, nu o țară.


America nu a fost niciodată unită de sânge, de locul în care te naști sau de pământul pe care stai. Suntem uniți de idealuri care merg mult în istoria noastră, care ne ridică peste interesele proprii și care ne învață ce înseamnă să fii cetățean. Fiecare copil trebuie să învețe aceste principii și fiecare cetățean trebuie să le respecte. Așadar, fiecare imigrant care îmbrățișează aceste idealuri ne face să avem o țară cu o identitate mai puternică, nu mai slabă.


- George Bush -

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri