4 / 6

Donald Trump - 2017: De acum încolo, va fi America înainte de toate

Republicanul Donald Trump a reușit să câștige după o puternică campanie de dezinformare îndreptată împotriva contracandidatei sale, democrata Hillary Clinton. Teoriile conspirației și conturile false, de multe ori bazate în Rusia, au reușit să o discrediteze pe Clinton. La final, chiar dacă Hillary a câștigat votul popular, Donald Trump a obținut mai multe voturi în statele mai importante și a devenit al 45-lea președinte al SUA. În primul discurs pe care l-a avut din funcția de lider al celui mai puternic stat din lume, Trump a criticat politicienii și a venit cu o atitudine naționalistă, spre deosebire de predecesorii săi care spuneau că SUA va fi puternică atâta timp cât îi va ajuta și pe alții să își păstreze democrația. În plus, el le-a mulțumit soților Obama că au participat la inaugurarea lui și că au contribuit la o tranziție pașnică a puterii, chiar dacă, patru ani mai târziu, el nu a reușit să facă același lucru. În timpul mandatului său, Donald Trump a vehiculat multe teorii ale conspirației și, în medie, a spus 21 de minciuni în fiecare zi. La finalul mandatului său, a dat startul unei teorii ale conspirației care susține, fără nicio dovadă, că alegerile au fost fraudate. Mai târziu, atitudinea sa avea să convingă mai mulți protestatari să ia cu asalt Capitolul, act de insurecție care a uimit oficialii SUA. Acum este pus sub acuzare pentru incitarea asaltului asupra Capitolului.


Pentru prea mult timp, un grup mic din capitala noastră s-a înfruptat cu realizările guvernului, asta în timp ce americanii de rând au suportat costul. Washingtonul a înflorit, dar oamenii nu s-au bucurat de bogăția lui. Politicienii au prosperat, dar locurile de muncă au dispărut și fabricile au fost închise. (...) Am îmbogățit alte țări, în timp ce bogăția, puterea și încrederea noastră a dispărut.


(...) De acum încolo, vom avea un nou motto național. De acum încolo, va fi America înainte de toate, America pe primul loc.


- Donald Trump -

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri