1 / 5

Tarile cu cele mai mici rate ale impozitului pe profit

Potrivit raportului KPMG, cea mai scazuta cota a impozitului pe profit a fost inregistrata la nivelul anului 2012 in Muntenegru, de 9%.

Urmatoarele tari in clasament sunt Albania, Bosnia si Herzegovina, Bulgaria, Cipru, Gibraltar, Macedonia, Serbia, Paraguay si Qatar, fiecare cu o taxa de 10%.

Alte state cu fiscalitatea relaxata la acest capitol sunt Macau si Oman, cu o cota a impozitul pe profit de 12%.

Romania are un impozit pe profit relativ scazut, ceea ce prezinta interes pentru investitori. Totusi, una dintre dificultatile constante este reprezentata de schimbarile legislative dese, atat in sfera impozitelor directe, cat si a celor indirecte. Desi provocarile guvernului de a mentine veniturile la buget in aceasta perioada dificila sunt evidente, o stabilitate crescuta a legislatiei fiscale ar aduce multe beneficii mediului de afaceri si economiei per ansamblu. Oamenii de afaceri trebuie sa isi planifice activitatile pe termen mediu si lung si au nevoie ca taxele ce trebuie platite sa fie clare. Schimbarile neasteptate pot produce efecte nedorite in mediul de afaceri”, a explicat Serban Toader, Senior Partner KPMG in Romania.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri