7 / 8

Facilitati in ceea ce priveste impozitul pe venit

Principala facilitate fiscala in ceea ce priveste impozitul pe veniturile din salarii se rezuma la scutirea de la plata impozitului pe veniturile din salarii realizate ca urmare a activitatii de creare programe de calculator. Acordarea acestei facilitati fiscale este conditionata totusi de indeplinirea anumitor conditii referitoare la:

  1. pregatirea profesionala a personalului pentru care se aplica scutirea (acestia trebuie sa detina diploma de absolvire a unei forme de invatamant superior pentru una dintre specializarile: Automatica, Calculatoare, Informatica,Cibernetica, Electronica, respectiv una dintre specializarile Automatica si informatica industriala, Calculatoare, Electronica, etc.
  2. obligativitatea de a avea anumite posturi eligibile (analist, programator, proiectant de sistem informatic, inginer/programator de sistem informatic, administrator baze de date, inginer software sau manager de proiect informatic). In plus, posturile pentru care se acorda scutirea trebuie sa faca parte dintr-un compartiment distinct evidentiat in organigrama companiei)
  3. nivelul veniturilor inregistrate de aceasta ca urmare a derularii activitatii de creare de software (pentru a putea beneficia de scutire compania trebuie sa fi inregistrat in anul precedent venituri din activitatea de creare software de cel putin 10.000 $ pentru fiecare salariat care beneficiaza de scutire).

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri