6 / 7

Firmele ce acorda sponsorizari sau burse vor avea drept de deducere timp de 7 ani

Firmele care acorda sponsorizari sau burse private vor avea posibilitatea sa deduca timp de sapte ani sumele care nu au putut fi scazute din impozitul pe profit, spre deosebire de sistemul actal, in care sumele care nu sunt deduse in anul respectiv nu mai pot fi reportate pe anii urmatori. Modificarea va fi operata de Guvern prin ordonanta de urgenta si aplicata incepand cu anul viitor.

Conform legislaiei actuale, contribuabilii care efectueaza sponsorizari si/sau acte de mecenat, precum si cei care acorda burse private scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente in limita minima a 3 la mie din cifra de afaceri si 20% din impozitul pe profit datorat. In cazurile in care sumele aferente sponsorizarii/mecenatului nu sunt scazute in totalitate din impozitul pe profit in anul efectuarii operatiunii, acestea nu mai pot fi insa scazute din impozitul pe profit al anilor fiscali urmatori.

Guvernul va introduce insa o noua regula conform careia sumele care nu sunt scazute din impozitul pe profit se reporteaza in urmatorii 7 ani consecutivi.
Recuperarea acestor sume se va efectua in ordinea inregistrarii acestora, in aceleasi conditii, la fiecare termen de plata a impozitului pe profit.

Guvernul arata ca, prin instituirea acestui mecanism, se acorda dreptul de deducere, din impozitul de profit, pentru sumele aferente sponsorizarii si in cazul contribuabililor care inregistreaza pierdere fiscala in anul efectuarii sponsorizarii.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri