2 / 9

Aurel Pana: trafic de influenta si luare de mita

Tot pentru trafic de influenta, dar si pentru luare de mita, este judecat si Aurel Pana, fost director adjunct al Agentiei de Plati si Interventie in Agricultura (APIA), arestat la domiciliu din 7 martie.


Conform legii, pe durata arestului la domiciliu, Pana nu are voie sa paraseasca imobilul din Bucuresti in care locuieste, fara permisiunea organului judiciar la care se afla cauza. El trebuie sa se prezinte in fata judecatorului de camera preliminara si a instantei de judecata ori de cate ori este chemat. In plus, Aaurel Pana nu are voie sa comunice cu inculpatul Mugur George Voinea, judecat in acelasi dosar si condamnat definitiv la trei ani de inchisoare cu executare, sau cu martorii din cauza.


Aurel Pana si Mugur George Voinea, membru PC si director al unei firme, acuzati de fapte de coruptie, au fost trimisi in judecata de procurorii anticoruptie, in 8 noiembrie 2013. Conform rechizitoriului, in perioada mai - august 2013, Aurel Pana, in calitate de director general adjunct la APIA si de presedinte al comisiei de evaluare a ofertelor pentru achizitia de ulei in cadrul programului PEAD 2013, impreuna cu George Mugur Voinea, in baza unei intelegeri prealabile, a cerut de la o persoana, denuntatoare in cauza, un comision de 10 la suta din valoarea contractelor adjudecate de societatea administrata de denuntator, aproximativ 1,2 milioane de euro si externalizarea serviciilor de transport, cu scopul de a-si indeplini sau de a nu intarzia indeplinirea atributiilor sale de serviciu in legatura cu procedura de achizitie pentru ulei organizata de APIA.


In schimb, inculpatii urmau sa-si exercite influenta asupra celorlalti membri ai comisiei de licitatie astfel incat ofertele formulate de catre societatea denuntatorului sa fie declarate castigatoare si pentru a asigura societatii sustinere in ceea ce priveste derularea contractelor (plati in avans, modificarea favorabila a graficului de livrari, confirmarea unor livrari neefectuate).


Sursa foto: Mita/Shutterstock.com

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri