1 / 4

Restaurantul Szikra din Sfântu Gheorghe

În frunte cu chef Mădălina Santa, restaurantul Szikra își așteaptă vizitatorii cu ingrediente locale provenite din județele Covasna și Harghita, respectând principiile „zero food waste”.


Ingredientele sunt încorporate în rețete în mod obișnuit și respectând rețeta de bază, dar interesant este faptul că nu există o constanță în folosirea unui ingredient. De exemplu, brânza folosită pentru un preparat anume nu este furnizată mereu de același producător. Astfel, pentru a menține constant preparatul în meniu, administratorii restaurantului trebuie să jongleze cu ingredientele pe care le au în momentul respectiv.



Referitor la conceptul „zero food waste", acesta constă, de exemplu, în următorul lucru: cojile de la mere sunt păstrate, iar apoi transformate fie în sirop, fie uscate și transformate în pudră, sau cojile de legume sunt transformate în stocuri de legume (supe concentrate).


Un aspect foarte important de menționat: Există întotdeauna meniu de sezon. Este foarte ușor și extraordinar de simplu să lucrezi cu produse de sezon, și să prepari de la plăcinte până la supe, totul ținând doar de creativitate și de cum combini și pui în practică o varietate de legume și de fructe.


Iată câteva preparate din colecția de primăvară a restaurantului Szikra:

  • Exemplu de fel principal: un "drob" vegetarian cu leurdă și sos de muștar cu hrean și ulei de pin;
  • Pentru un desert delicios este recomandată crema fină de struguri verzi cu busuioc, bezea cu lobodă, jeleu din flori de mac și aluat crocant cu huști de borș.


Sursa Foto: Szikra/ Facebook

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri