4 / 5

Baronul Jakob Kripp – Proprietarul Agricola Stirbey

Agricola Stirbey produce sortimente de vinuri din clasa premium in regiunea viticola Dragasani, reusind sa patrunda pe anumite segmente de nisa ale pietei de lux. Un astfel de exemplu este reprezentat de sortimentul Sauvignon Blanc Prince Stirbey, servit in Lufthansa First Class.

Deocamdata nu simtim prea multe efecte ale crizei financiare mondiale. Piata vinurilor noastre este in continuare in crestere, in toata tara. Presupun ca un amator de vinuri de calitate cauta intotdeauna produse de calitate, iar aceste produse au un pret mai ridicat”, declara Baronul Jakob Kripp, proprietarul Agricola Stirbey.

In opinia lui Kripp, principalul motiv al acestei evolutii il constituie oferta mica de vinuri din Romania, care fac parte din acest segment si standard de calitate, precum si faptul ca aceasta creste intr-un ritm mai lent decat cererea de vinuri de lux.

Constient de situatia economica dificila din ultima perioada, Jakob Kripp ramane optimist cu privire la viitorul sortimentelor de vinuri de lux produse la Agricola Stirbey.

”Cred ca urmatorii doi ani vor fi mai dificili din punct de vedere economic, dar sunt optimist in ceea ce priveste pozitia vinurilor noastre in segmentul de vinuri premium. Avem un produs de nisa, si in aceasta nisa suntem feriti de furtuna economica”, conchide Kripp.

Exprimati-va parerea cu privire la acest subiect si pe Forumul Wall-Street

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri