2 / 7

“Imi doream sa lucrez la zacamintele de petrol din Columbia”

Wilmark Rizzo Hernandez a urmat sfaturile parintilor de a invata inginerie la Facultatea de petrol si Gaze din Ploiesti si asa a ajuns in Romania, in anul 1995, la varsta de saptesprezece ani.

“Totul era foarte clar pentru mine atunci. Imi doream foarte mult sa termin facultatea de inginerie, cu specializare pe industria de petrol si gaze, asa ca ideea nu era sa raman in Romania, ci sa ma intorc si sa lucrez la zacamintele petroliere din Columbia”, isi aminteste Wilmark.

Isi aminteste ca a ajuns in Romania toamna, cand totul i se parea gri. Inainte de a pleca la Ploiesti, prima noapte a petrecut-o in Bucuresti in apartamentul Ambasadei Columbiei. Chiar si acum mai tine minte sentimentul de teama care il incerca, nestiind daca va reusi sa se adapteze intr-o tara straina, atat de diferita de cea in care traise pana in acel moment.

Din prima zi in care a ajuns in Romania i-a lipsit ceva. Muzica. Dansul si traditiile columbiene.

Fiecare tara este caracterizata de oameni, iar in America Latina oamenii canta si danseaza pe strada, indiferent de meseriile pe care le au, iar acest lucru se vede in atitudinea lor si in felul in care se comporta”, este de parere Wilmark.

Aici nu a gasit bucuria latino-americana, veselia pe care o intalnea in fiecare zi si in orice perioada a anului in Columbia, din acest motiv si-a deschis scoala de dans, pentru a le putea oferi si romanilor acelasi lucru.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri