6 / 7

“Vreau sa fiu un promotor al muzicii salsa”

In schimb, din punctul de vedere al dansului, Wilmark declara ca a fost placut impresionat inca de la inceput de rapiditatea romanilor de a invata stiluri si miscari noi. A predat in tari precum Italia, Germania sau Bulgaria si remarca faptul ca romanii au nevoie de jumatate din timpul necesar germanilor, de exemplu, pentru a-si insusi o noua miscare.

Fiind unul dintre initiatorii acestui stil de dans in Romania, si deschizand prima scoala de dans latino-american, cea mai mare dorinta a lui Wilmark este aceea de a mari comunitatea iubitorilor acestui gen de muzica, dar si a dansatorilor.

Asa a hotarat ca trebuie sa ajute si alti oameni; asadar, structura academiei este conceputa astfel incat cursantii care ajung instructori pot deveni independenti, pot deschide propriile lor scoli de dans, cu scopul de a creste comunitatea.

“Eu vreau sa fiu de fapt un promotor al muzicii salsa. De cand m-am hotarat sa raman in Romania, munca mea s-a indreptat spre acest aspect prin muzica, dans si cultura si incerc sa fac tot posibilul pentru a aduce America Latina un pic mai aproape pentru cei care apreciaza acest stil”.

Chiar daca preda stiluri de dans dintre cele mai diverse, precum Columbian Style, New York, Mambo, Salsa Puertoricana, Salsa Cubana, merengue, cumbia, bachata, cha-cha sau raggaeton, salsa este ritmul cel mai apropiat de inima lui. Ii place pentru ca este un dans cu traditie, care a aparut in 1912 si are o multitudine de variatiuni in functie de tara si cantaret.

Este un stil foarte variat si cuprinde multe detalii care te fac sa fii tu artistul pe scena. Nu este un gen muzical care te obliga la anumite miscari, tu esti cel care interpretezi muzica, cel care conduce partenera si, in urma anumitor semnale, cei doi parteneri trebuie sa se completeze pe scena”.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri