4 / 6

Creste cererea pentru vacante ieftine

Criza economica a influentat vazarile de pachete turistice in perioada Sarbatorilor de Paste, in sensul in care, turistii, desi nu renunta la vacante, aleg de cele mai multe ori destinatii mai ieftine.

“Tarifele fiind mai mici in comparatie cu anul trecut au atras o crestere a cererii pentru destinatiile mai convenabile ca pret”, declara Sorin Vaduvoiu.

Astfel, la agentia Perfect Tour, pentru vacantele in Romania si Bulgaria s-au inregistrat vanzari mai mari decat in anii trecuti, dar pe alte destinatii s-au inregistrat scaderi. Per ansamblu, valoarea vanzarilor la Perfect Tour a crescut cu 18 la suta fata de aceeasi perioada a anului trecut.

“Criza economica ne obliga la prudenta, dar nu neaparat la ingrijorare. Bugetele si prioritatile fiecaruia dintre noi se schimba insa, pana la urma, desi vom aborda acest subiect cu mai mare atentie si cu o sensibilitate crescuta legata de pret, cu siguranta nu vom renunta la vacanta”, considera Cristian Francu.

La Klever Travel, in lunile februarie si martie s-au vandut mai multe vacante pentru vara decat in anii trecuti, insa interesul clientilor pentru pachetele de Paste a ramas constant.

“In 2008, vacanta de Paste s-a completat cu cea de 1 mai si din acest motiv cererile pentru acea perioada au fost mai multe anul trecut. Daca insa cumulam anul acesta cererile de vacante de Paste cu cele de pachete de 1 mai putem spune ca, desi nu a crescut vizibil, cererea este comparabila cu cea de anul trecut”, declara Cristian Francu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri