3 / 5

200 de retete proprii de praline

Toate retetele folosite in acest moment la Choco Fashion sunt retete proprii, create de ciocolatierii laboratorului.

“Bineinteles, ne inspiram atunci cand gustam praline la targurile din strainatate, dar de aici dezvoltam”, declara Stefan Negoita, care marturiseste ca, desi toate pralinele trec pe la el inainte de a fi prezentate spre vanzare, pralina lui de suflet ramane una dintre primele produse in laborator: pralina cu extract de menta.

De exemplu, in luna ianuarie au lansat un nou sortiment cu vanilie. Ciocolatierii au lucrat separat, fiecare la reteta proprie, dupa care au cerut parerea colaboratorilor, atat cunoscatori, cat si necunoscatori ai ciocolatei. In urma degustarilor au ales varianta cea mai ceruta.
“Avem si praline pe care le producem pentru ca ne plac noua, nu neaparat pentru ca au succes la public”.

Cele mai cerute praline sunt cele cu caramel, sampanie, fructul pasiunii si scortisoara, iar din categoria celor mai putin populare fac parte cele exotice, cu chili sau ghimbir.

“Acestea sunt cautate doar de cunoscatori, dar, in Romania, nu sunt foarte multi cunoscatori. Sunt oameni care, desi sunt amatori de dulciuri, nu pot face diferenta intre sortimente sau intre branduri”, adauga Negoita.

Pretul la client este direct proportional cu cantitatea pe care o cumpara, dar si cu relatia de colaborare creata de-a lungul timpului cu laboratorul - variand intre 140 si 220 lei pentru un kilogram de praline. Produsele se vand vrac sau, in functie de preferinta clientului, sunt ambalate in cutii de diferite dimensiuni, cerinta constanta a clientilor corporate care incearca sa-si promoveze imaginea in acest fel.

Pralinele sunt grupate in colectii, in functie de sezon, si sunt promovate prin newsletter, cataloage cu oferta de produse pentru o anumita perioada si degustari cu partenerii.

In acest moment mai sunt doi producatori de praline pe piata din Romania, firma Pralin de la Cisnadie si o firma belgiana, Picco Bello, care exporta insa pralinele in Belgia.

Foto: White Truffles: Ciocolata alba. Filling: ganache sampanie

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri