3 / 4

Nicio cerere din Romania

Cele mai multe cereri pentru degustari le-au avut in orase precum Londra, Viena, Budapesta, Varsovia, Amsterdam sau Kiev, dar si in Statele Unite, in Hotelul Borgata, recunoscut pentru degustarile fastuoase si preturile exorbitante ale produselor prezentate.

“Sunt cunoscatori si specialisti care care calatoresc mii de kilometri si aloca sume imense pentru a degusta raritati, cu ocazia unui eveniment”, subliniaza Danciu.

In acelasi timp, el isi exprima dezamagirea pentru faptul ca acest tip de serviciu nu este apreciat si in Romania, unde foarte putini sunt cei care cunosc acest domeniu. Astfel, dupa cercetari de ani de zile, au ajuns la concluzia ca in tara nu se pot adresa unui segment de piata. Explicatia? Doru Danciu considera ca o cauza ar fi chiar lipsa unor servicii reale de cinci stele.

"Noi cautam cunoscatorii in intreaga lume pentru ca arta consta in a-i contacta pe cunoscatori. Din Romania nu am avut insa nicio cerere pana acum”.

Chiar daca este colectionar pasionat si ia contact cu mari colectionari de bauturi rare, Doru Danciu marturiseste ca nu intotdeauna poate onora o comanda. De exemplu, isi aminteste de o cerere din Elvetia, unde organizatorii au vrut whiskey scotian din anul 1932, dar nu a gasit si a pierdut astfel contractul.

Se mai intampla sa nu putem onora intotdeauna cererile, pentru ca lucram cu produse rare, insa, in general, promovam bauturile traditionale romanesti”.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri