3 / 14

Judetul Bacau- de la panificatie, la cresterea arborilor ornamentali

S.C. Zedupan S.R.L din Zemes este singura societate care produce produse de panificatie in zona, pe o raza de 12 km. Maria si Costel Dudau, administratorii firmei, isi doresc extinderea activitatii, a gamei de produse, precum si angajarea persoanelor lipsite de specializare si calificarea acestora in domeniu. Prin extinderea activitatii, societatea ar putea continua eforturile sale in aceasta directie si impacta astfel pozitiv comunitatea.

Performant Serv Grup SRL din Zemes, a fost infiintata in 2001 pentru desfasurarea unor activitati de service auto, fiind urmata de deschiderea in 2008 a unui depozit de materiale de constructii si in 2012 de infiintarea unei spalatorii auto. Asociatii Performant Serv Grup provin din Zemes si au astfel o legatura de suflet cu localitatea, dorindu-si sa participe la dezvoltarea acesteia, valorificand resursele si potentialul local. Compania vrea sa dezvolte o pastravarie.

Habitat for Humanity
este o asociatie internationala care lucreaza alaturi de oameni de pretutindeni pentru a cladi case, comunitati si sperante pentru eliminarea conditiilor precare de locuire. Misiunea lor este de a dezvolta solutii de locuire simpla si accesibila si promovarea implicarii comunitatii astfel incat familiile vulnerabile economic si social sa rupa cercul vicios al saraciei. Pentru a-si indeplini cat mai eficient scopul, Asociatia Habitat for Humanity Comanesti si-a propus sa valorifice resursele existente in judetul Bacau in vederea producerii de materiale de constructii accesibile pentru familiile aflate in zone de risc sau care traiesc in conditii improprii de locuit.

Constantin Colceru este din Moinesti si are experienta de antreprenor si project manager in multiple proiecte ce vizeaza mediul, dar este si un membru activ al societatii civile, implicandu-se pana in prezent in multiple proiecte de voluntariat ce vizau localitatea sa. Constantin isi propune sa dezvolte o afacere care sa ofere asistenta persoanelor varstnice.

Intreprinderea individuala Ghencea Daniela ofera de 3 ani copiilor din Moinesti activitati afterschool si de petrecere a timpului liber. Treptat, afacerea a crescut prin crearea unui loc de joaca si prin diversificarea tipului de activitati pentru cei mici. Pornind de la resursele si oportunitatile din zona, intreprinderea individuala a gasit in agricultura o solutie la problemele sociale din judetul Bacau. Ideile de afaceri sociale propuse sunt canalizate spre doua domenii: prelucrarea lanii si cresterea arborilor ornamentali si a plantelor.

Sursa foto: foto76, freedigitalphotos.net.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri