7 / 8

Ce cred seniorii din Internet despre noul val de antreprenori

Seniorii din Internetul romanesc, cei care au reusit deja sa transforme ideile in milioane, au remarcat noua generatie de antreprenori online. Cu unii ar vrea sa colaboreze, pe altii ii jurizeaza la concursuri de antreprenoriat online si pe ceilalti ii urmaresc doar cu curiozitate.

"Sunt foarte creativi si intelgenti, au o dinamica incredibila. Ma fac sa ma simt o fosila pe langa ei. Piata va fi a antreprenorilor si a strategilor. Sunt multi cei pe care i-am remarcat. Mi-a placut foarte mult, insa, de Emi Gal", ne-a declarat Vlad Stan, antreprenor online, care a parasit recent functia de conducere a Vodanet.

"Par destul de ok, au incredere in propriile forte. Mi-ar placea sa investesc in unele proiecte, da. Din pacate ori proiectele nu-s destul de bune, ori n-am eu timp sa le analizez - cert este ca n-am reusit sa fac mare lucru pana acum in aceasta zona", a spus Calin Fusu, directorul general al Neogen, una din cele mai cunoscute afaceri din Internetul romanesc.

"Piata evolueaza incurajator, in mod cert.
Oamenii din lista dumneavostra sunt ambitiosi, au idei si au energie. Eu ii voi urmari in viitorul apropiat, pentru ca vreau sa vad cum si pe ce probleme se vor focaliza. Din cate am putut sa-mi dau seama, au inceput mai multe proiecte diferite. Totul depinde de ei, piata exista, resurse existe, daca se focalizeaza, vor reusi"
, a spus Orlando Nicoara, CEO Media Pro Interactiv.

"Anul 2007 ne-a facut cunostinta cu trei tipuri de antreprenori online. Exista, pe de o parte tipul reprezentat de firme mici, tinere, care isi incearca norocul pe o nisa si reusesc sa atraga atentia. Iar acest segment este cel care a atras atentia poate cel mai mult anul trecut, unde ii gasim pe Emi Gal, Vladimir Oane, George Lemnaru, Dragos Manac, Mihai Dragan etc.", a declarat Cristian Manafu, Partener Evensys si organizator al competitiei Net Start-Up.

"Ii avem apoi pe cei ce intra in categoria one-man-show, care au fie au o anumita recunoastere sau chiar un brand pe piata, fie au capacitatea de a coordona singuri proiecte, cum e Filip Chereches Tosa. Aceste proiecte de autor vor fi probabil mai vizibile in 2008. Si nu in ultimul rand am vazut in 2008 cum vechi antreprenori devin noi antreprenori, dupa vanzarea business-urilor lor, iar aici exemple sunt Vlad Stan si Rachad El Jisr. Mai exista o categorie pe care as numi-o «antreprenori nematerializati», in care intra acele persoane care au potential mare, antreprenori in devenire", a adaugat Manafu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri