3 / 6

Un top de milioane

Atat Philip Kotler, cat si Jack Welch sunt nume arhicunoscute in lumea businessului. Ambii se regasesc in celebrul top The Thinkers 50 (primul se afla pe locul 11, iar al doilea pe locul opt, in editia din 2007 a topului). The Thinkers 50 este realizat de doi britanici, pe baza voturilor a 1200 de oameni de afaceri, consultanti, academicieni, studenti la MBA si vizitatori ai site-ului. Voturile adunate formeaza o lista de 80 de nume, care sunt apoi filtrate dupa zece criterii, printre care numarul de referinte gasite pe Google, originalitatea si aplicabilitatea ideilor, stilul de prezentare, rigoarea cercetarii, etc.

Peter Drucker a fost cap de lista in The Thinkers 50, pana la moartea sa, in 2005. Locul sau a fost luat de Michael Porter, profesor la Harvard Business School si guru in management, iar editia din 2007 a topului il aduce pe primul loc pe indianul CK Prahalad. Topul mai include nume ca Bill Gates, Alan Greenspan, Richard Branson, Steve Jobs sau Al Gore.

Topul ganditorilor reprezinta principalul reper pentru organizatorii de conferinte. Este si cazul lui Bogdan Ungureanu, executive manager al editurii Publica, ce ii va aduce in Romania tocmai pe realizatorii The Thinkers 50, britanicii Des Dearlove si Stuart Crainer. Cei doi vor conferentia la Bucuresti pe 23 mai, intr-un eveniment care se adreseaza persoanelor care coordoneaza departamente sau directii, celor care trebuie sa comunice rezultatele companiei in exterior, candidatilor la functii de conducere din companii si liderilor politici.

Este a doua conferinta organizata de editura Publica de la infiintarea sa, in luna mai 2007. In noiembrie anul trecut, Ungureanu i-a adus in Romania pe suedezii Jonas Ridderstrale si Kjell Nordstrom, autorii bestseller-ului Funky Business (si ocupantii locului 13 in The Thinkers 50). Cei doi suedezi funky au venit in Romania cu ocazia lansarii celei de a doua carti in versiune romana, Karaoke Capitalism.

“Noi avem atuul editorului, deoarece marea majoritate a autorilor construiesc o relatie speciala cu editorii lor si fireste ca sunt incantati sa faca cunostinta cu publicul local. Faptul ca suntem editura care ii reprezinta in Romania este o carte de vizita importanta”, ne-a explicat Bogdan Ungureanu. Editura Publica tipareste exclusiv carti de business iar lansarea platformei de conferinte a fost o modalitate de a-si consolida imaginea pe piata. De aceea, urmatoarele conferinte ii vor avea ca invitati exclusiv pe autorii cartilor din portofoliu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri