3 / 6

Aproape orice comision este negociabil

Desi toate firmele de brokeraj au afisate comisioane standard aplicabile unor rulaje lunare de pana in cateva sute de mii de lei, multe dintre acestea accepta negocierea tarifelor mai ales in cazul clientilor fideli.

“Nu exista lucru care sa nu fie negociabil cu brokerul. De multe ori obisnuiesc sa fac schimburi intra-day, dar sumele pe care le rulez nu se incadreaza in limita ceruta de firma pentru a putea beneficia de un comision negociat. La un moment dat am vrut sa inchid contul pentru ca gasisem o firma ce avea comisioane mai mici. Abia atunci brokerul mi-a oferit un discount la comisioane, de care beneficiez si acum, un an mai tarziu. Atat timp cat nu esti client de o saptamana, tot ce trebuie sa faci este sa ceri discount-ul”, spune Mihaila.

Comisioanele standard aplicate pentru conturile asistate de brokeri pleaca de la aproximativ 0,4% din valoare tranzactiei si, in cazul sumelor foarte mici investite, trec de 1%.

Exista insa si firme de brokeraj care au renuntat sa afiseze o grila de comisioane pentru conturile asistate, limitandu-se la a mentiona ca acestea sunt negociabile in functie de suma investita si numarul tranzactiilor efectuate in timp.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri