2 / 6

Se astepta evolutii pozitive pentru ATB si SCD

In anii trecuti, sectorul a inregistrat rate de crestere spectaculoase, dinamica acestuia fiind superioara evolutiilor inregistrate in alte tari din regiune. “Cred ca anul 2008 va fi in general unul mai slab din punct de vedere al performantelor financiare pentru emitentii din sector”, afirma analistul de la Intercapital Invest.

Marius Pandele afirma ca se asteapta ca pe termen mediu si lung sa asistam la evolutii pozitive ale cotatiilor ATB si SCD, deoarece domeniul farmaceutic este unul de perspectiva, iar preturile la care se tranzactioneaza in prezent titlurile sunt destul de mici.

“Pana acum, toate cele trei companii din acest sector listate la BVB au avut cate o problema care le-a facut sa scada mai mult decat era de asteptat: Antibiotice a ratat privatizarea, Zentiva a avut rezultate financiare foarte slabe ca urmare a schimbarilor de anul trecut, iar Biofarm a cules roadele investitiilor la Bursa prin care a incercat, fara succes, sa isi rotunjeasca profiturile. Pe viitor insa, e de asteptat sa nu mai avem parte de astfel de influente asupra cotatiilor”, continua Pandele.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri