2 / 4

Strategii de investitii recomandate

Desi pentru suma de 3.000 lei o strategie si un management al riscului este destul de greu de facut, deoarece nu este suficienta pentru mobilitate si flexibilitate in tranzactii, Gabriel Necula (foto) afirma ca cele mai permisive planificari sunt cele in care se cumpara la nivele suport importante, iar apoi se merge cu trendul pana cand intervin semnale de vanzare.

“Aceasta strategie se poate aplica folosind analiza tehnica, pe care un investitor care doreste sa intre la Bursa ar trebui sa o cunoasca cel putin la nivelul de baza”, explica brokerul Prime Transaction.

Radulescu recomanda o atitudine "wait and see“(asteapta si vezi) pentru investitiile pe termen scurt, asteptandu-se la corectii, dupa incheierea sezonului de raportari financiare ale companiilor din Statele Unite.

“Consider ca trebui asteptate semnale clare cu privire la noul ciclu al economiei mondiale si in momentul in care va deveni limpede ca ne indreptam spre o crestere globala recomand o strategie agresiva”, este de parere Andrei Radulescu.

Aldea sustine ca in cazul unui portofoliu cu un grad de risc ridicat, ar trebui avuta in vedere o investitie pe termen scurt-mediu, afirmand ca societatile care au avut randamentele cele mai bune in acest an au fost tocmai acelea cu cele mai mari pierderi in 2008.

“Strategia cea mai adecvata pentru momentul actual pare sa fie cea pe termen mediu, pentru a se valorifica la maxim trendul actual de crestere, dar si pentru a se evita posibilele randamente negative pe o evolutie descendenta”, explica brokerul Intercapital Invest.

Totodata, in cazul investitiilor care au o pondere ridicata pe segmentul utilitatilor sau energiei, Gabriel Aldea spune ca implicarea poate fi mult mai redusa, deoarece aceste companii au evolutii mai putin volatile in timp.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri