2 / 4

Sfaturile brokerilor de credite

"In primul rand, recomandam clientilor sa solicite bancii draftul contractului de credit cu cateva zile inainte de semnare si sa citeasca atent intregul continut al contractului de credit. Odata cu modificarea legislatiei privind protectia consumatorului, finantatorii au obligatia de a pune la dispozitia clientului un draft al contractului de credit inainte de semnarea acestuia, astfel incat clientii pot avea la dispozitie timp suficient pentru verificarea acestuia", a declarat, pentru Wall-Street, Traian Stancu, seful departamentului juridic din cadrul brokerului de credite Kiwi Finance.

De asemenea, Kiwi Finance ii mai sfatuieste pe clienti sa solicite serviciile unui broker de credite care ii poate acorda consultanta atat in vederea obtinerii aprobarii creditului, cat si in privinta clauzelor contractului de credit ce urmeaza a fi semnat. "Noi acordam consultanta juridica tuturor clientilor pentru care intermediem obtinerea creditului, consultanta ce consta atat in analiza actelor de proprietate a imobilului ce urmeaza a fi achizitionat (in cazul creditelor imobiliare sau ipotecare), cat si in privinta antecontractelor de vanzare-cumparare si a contractelor de credit ce urmeaza a fi semnate", a explicat Stancu.

In plus, este indicat ca potentialii clienti sa adreseze eventualele nelamuriri si intrebari si consilierului de credit din banca inainte de a semna contractul in vederea clarificarii aspectelor neclare.

"Consilierul de credite este persoana cea mai indreptatita sa analizeze un contract de credit, fiind obisnuit cu foarte multe cazuri de clienti nemultumiti, dupa ce au apelat la diferite persoane din banci care nu au stiut sau nu au vrut sa furnizeze anumite informatii. O eventuala citire si din punct de vedere legal, de catre un avocat, nu este exclusa", sustine Mihaela Stavrositu (foto stanga), branch manager in cadrul Credit Zone, adaugand: "Contractul de credit ipotecar/imobiliar sau de nevoi personale cu ipoteca este unul pe termen indelungat (chiar 40 ani) si, practic, este cea mai mare investitie a unei persoane fizice".

In plus, reprezentantul Credit Zone a mai explicat ca negocierea anumitor clauze sau comisioane din contractul de credit este posibila la anumite banci.

"Sfatul Credit Zone este acela de a se apela la serviciile unui consilier specializat, in momentul in care se ia deciza contractarii unui astfel de credit. In aceasta maniera, costurile ascunse si situatiile inerente ce pot aparea pe parcursul derularii procesului de creditare sunt aduse la cunostinta clientului inca de la bun inceput. Acesta va beneficia de solutia optima de finantare, economisind timp si bani", a concluzionat Mihaela Stavrositu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri