4 / 5

Ce costuri presupune si cat dureaza o refinantare?

Refinantarea ii ajuta pe clientii bancilor sa isi reduca rata lunara pe care o platesc la ghiseul institutiei, dar presupune si anumite costuri pe care clientul trebuie sa le suporte. In primul rand, clientii trebuie sa obtina o adresa de refinantare de la bancile de unde se refinanteaza, iar pretul acesteia difera in functie de banca.

In cazul in care se opteaza pentru refinantarea unor credite mai vechi cu un credit garantat, clientul bancii trebuie sa tina cont si de costurile cu evaluarea imobilului, contractul de ipoteca la notar si inscrierea garantiilor.

Spre exemplu, costul cu evaluarea unui apartament cu doua camere aflat intr-un bloc vechi este de aproximativ 500 de lei.

Procesul de analiza pentru un imprumut de refinantare dureaza circa 2 - 3 saptamani pentru creditele garantate, sustin reprezentantii Raiffeisen Bank Romania. Termenul poate varia in functie de disponibilitatea si acuratetea documentatiei privind veniturile, garantia si creditele ce se vor refinanta.

Raiffeisen Bank a mai precizat ca, in cazul creditelor negarantate, aprobarea imprumutului de refinantare se face in 24 de ore.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri