2 / 4

Chirii mai mici si negocieri mai dure

Pentru vilele noi, de dimensiuni mici si medii, amplasate in apropierea Bucurestiului, chiriile au scazut anul trecut cu 10% - 15% comparativ cu anul 2009, spune Alexandru Pricop (foto), adaugand ca negocierile dintre proprietari si potentialii chiriasi se poarta mult mai dur.

“In prezent, cererea este mai redusa comparativ cu acum un an sau acum doi ani. De aceea, dincolo de scaderea generala de preturi, a crescut si diferenta dintre pretul cerut de proprietar si cel la care se incheie tranzactia”, afirma consultantul Coldwell Banker Banu Manta.

De scaderi ale chiriilor cu circa 10% vorbesc si reprezentantii portalului imobiliare.ro in cazul vilelor din Bucuresti si Ilfov scoase la inchiriere pentru sume mai mici de 1.000 euro/luna. Astfel, daca in luna ianuarie 2010, pe acest segment, chiria medie era de 802 euro/luna, la sfarsitul anului, dupa scaderi de la luna la luna, chiria medie pentru o casa din Capitala sau imprejurimi era de 720 euro/luna.



In ceea ce priveste numarul de oferte pentru vilele scoase la inchiriat, acesta a fluctuat in jurul pragului de 200 de oferte/luna, cele mai multe oferte fiind inregistrate in ianuarie 2010. De asemenea, pe perioada verii, in lunile iunie si iulie, numarul de oferte a fost de 210, respectiv 213 oferte valabile.

Sursa tabel: imobiliare.ro

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri