5 / 6

Locul 1 Amazon.com

Vanzari online: 48 MLD. $

Evolutie vanzari (2011): +40,6%

Cunoscut ca fiind cel mai mare retailer online din lume, Amazon.com ocupa prima pozitie a clasamentului, inregistrand numai la nivelul anului 2011 vanzari de 48 de miliarde de dolari, in crestere cu peste 40% fata de anul precedent.

Lansat in 1994 de catre Jeff Bezos, Amazon.com a crescut continuu datorita practicilor inovative si a expasiunii agresive. Dar acest lucru a atras dupa sine si o serie de “antipatii”, Barnes & Noble si Walmart fiind doua companii cu care Amazon s-a judecat mai multi ani la rand.

Amazon s-a bucurat de un succes neasteptat dupa lansarea Kindle, un dispozitiv tip e-book reader capabil sa stocheze mii de carti, extrem de util pentru pasionatii de carte.

Activezi in piata de online sau te gandesti sa intri in acest mediu? Esti pasionat(a) de comertul pe Internet si vrei sa afli mai multe informatii, ponturi si studii de caz de la experti in domeniu? Atunci nu ai voie sa ratezi editia cu numarul trei a ecomTIM, cel mai important eveniment regional de e-commerce si marketing online.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri