1 / 8

FashionDays.ro: 37% dintre vizitatori au fost barbati

Cifrele de trafic inregistrate de platforma de cumparaturi online Fashion Days arata ca romanii sunt interesati sa isi reinnoiasca garderoba, estimarile initiale ale retailer-ului fiind depasite. Vineri, 22 noiembrie, peste 263,000 de vizitatori au fost activi in magazinul online. Sambata si duminica au fost de asemenea zile de shopping intensiv, cu peste 315,000 de vizitatori pe platforma online.


Cumparatorii au urmarit cu atentie ofertele, indiferent unde s-au aflat. In timpul activarii de Black Friday, peste 21% dintre comenzi au fost plasate de pe un dispozitiv mobil. Procentul a fost mai ridicat comparativ cu perioada precedenta, cand comenzile plasate prin intermediul aplicatiei de iPhone atingeau aproximativ 15% din total. Intervalul mediu de timp petrecut de un utilizator pe site s-a ridicat la 12 minute.


Cei mai activi useri au fost femeile, asa cum era de asteptat. 63% din numarul total de vizitatori au fost femei in cautarea obiectelor vestimentare care sa completeze garderoba, atat a lor, cat si a celorlati membri ai familiei. Cu toate acestea, procentul barbatilor a crescut, atingand 37% in acest sfarsit de saptamana "Black". Acest lucru ne demonstreaza ca segmentul masculin este din ce in ce mai interesat de extinderea listei de shopping cu ocazia Black Friday, de la gadget-uri pana la obiecte vestimentare.


Cele mai interesate orase de fenomenul Black Friday, avand in vedere valoarea totala a comenzilor inregistrate, au fost: Bucuresti, Constanta, Cluj, Timisoara si Brasov. Utilizatorii au achizitionat pe langa haine si accesorii si obiecte pentru casa si lifestyle. Cele mai vandute branduri la Fashion Days de Black Friday au fost: Calvin Klein, Timberland, United Colors of Benetton, Nike si Lacoste.


Cea mai bine reprezentata si vanduta categorie a fost cea a pantofilor – cu peste 17,237 de perechi vandute. Black Friday a dovedit de asemenea ca negrul este o culoare la moda. Topul preferintelor, in ceea ce priveste culorile, este dominat de negru, urmat de rosu si albastru.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri