4 / 5

Cum incep sa investesc?

Dupa ce ati decis metoda de investitie si in ce vreti sa investiti, cautati o firma de brokeraj. Lista firmelor de brokeraj autorizate sa opereze pe Bursa de la Bucuresti (BVB) o puteti gasi aici, in vreme ce lista brokerilor autorizati pe Bursa din Sibiu (Sibex) o gasiti aici.Vreti sa investiti in fonduri? Website-ul Asociatiei Administratorilor de Fonduri din Romania este primul loc pe care trebuie sa il vizitati.

In trecut, aproape oricine investea pe bursa tinea legatura in mod direct si cu un broker, care ii furniza sfaturi de investitie si caruia ii erau inaintate telefonic ordinele de vanzare sau cumparare. In ziua de astazi insa foarte multe firme se concentreaza in primul rand pe tranzactionarea online. De cele mai multe ori investitorii tranzactioneaza direct pe bursa, prin intermediul unei platforme online furnizata de firma de brokeraj, si fara sa se mai consulte cu un broker.

In general consultanta unui broker presupune comisioane mai mari, asa ca ramane alegerea dumneavoastra daca veti apela sau nu la ajutorul unui specialist.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri