2 / 9

Campionii la cresteri

Urmatorii emitenti care au crescut in aceasta perioada sunt Zimtub cu 4,38%, Erste Bank, cu o apreciere de peste 3,5% si UCM Resita cu apropae 3%. Acestia sunt singurii emitenti care au inregistrat aprecieri, conform datelor furnizate de Andreea Ciobanu.

La extrema cealalta se afla majoritatea emitentilor, cu pierderi semnificative. Astfel, Aerostar a pierdut de la inceputul anului peste 92 de procente, iar SSIF Broker 74%. Si Banca Transilvania se afla in topul marilor pierzanti, cu deprecieri de peste 55%. Biofarm si Impact au pierdut in primele 6 luni in jur de 54 de procente fiecare.

“Dintre actiunile lichide, pierzatorii perioadei au fost Broker Cluj si Impact. Societatea de brokeraj din Cluj a fost afectata de amplitudinea scaderilor de pe piata, in timp ce Impact a fost penalizata excesiv de aversiunea investitorilor fata de piata imobiliara", a mai spus Tudorescu.

Societatile de investitii financiare au acumulat in primul semestru al acestui an pierderi situate intre 37% (SIF Transilvania si SIF5) si 43%(SIF2). SIF 4 a scazut cu 38 de procente, in timp ce SIF Banat-Crisana cu 42%. In perioada analizata, capitalizarea BVB a crescut cu aproximativ 7 miliarde de euro, de la 23 de miliarde in prima zi a anului, pana la 30,2 miliarde in sedinta de ieri, ajutat de noii emitenti care au intrat la cota bursei in primul semestru.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri