4 / 5

Analistii asteapta rezultate bune ale emitentilor

Atat Azomures, cat si Amonil isi vor raporta rezultatele financiare pe primele noua luni ale anului pe 14, la sfarsitul acestei saptamani. Analistii consultati de Wall-Street se asteapta la rezultate bune.

„Personal, consider ca rezultatele celor doi emitenti vor fi bune dat fiind faptul ca in acest an au beneficiat de conjunctura favorabila de pe piata internationala a ingrasamintelor”, ne-a declarat Vlad Doruc.

Si Paul Brendea se asteapta la rezultate bune, chiar daca am putea asista la o usoara incetinire a ritmului de crestere.

„Sfidand matematica, sunt 50% sanse de crestere puternica, 50% sanse de scadere, 50% sanse de stagnare. Estimarea aceasta este valabila pentru toata piata, avand in vedere starea de incertitudine de pe pietele internationale, cu atat mai mult ea este valabila la actiuni atipice ca AZO si AMO”, a explicat acesta.

In acelasi timp, conjunctura favorabila de pe piata ingrasamintelor nu va continua in mod obligatoriu si pe termen lung.

„Avansul profitului celor doi producatori de ingrasaminte pe fondul cresterii pretului de vanzare este un avantaj la acest moment, dar nu si pe termen lung cand o redimensionare a ofertei este de asteptat. Acest lucru se va reflecta probabil si in cresterea cotatiei celor doua titluri”, a conchis Raluca Filip.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri