2 / 6

Chisu: Piata de capital e prea transparenta pentru clasa politica

Mihai Chisu, broker la IFB Finwest, a declarat ca nu se asteapta ca vreo institutie sa ia masuri pentru redresarea bursei.

“Piata de capital e prea transparenta pentru politicieni. Bursa nu a fost niciodata inclusa in ceva serios. De ce i s-ar da sansa sa isi revina, daca nu a fost niciodata ajutata sa se dezvolte. Guvernul si politicienii tarii nu isi dau seama ce inseamna piata de capital, au impresia ca e un joc de noroc. Privesc naiv acest aspect, din perpectiva unora care nu inteleg mecanisemele, fara sa isi dea seama de rolul primordial de finantare al bursei”, ne-a declarat acesta.

Din punctual sau de vedere, singurul om capabil sa faca ceva pentru piata a fost Ionut Popescu (fostul ministru de Finante din perioada decembrie 2004-august 2005), “dar si el s-a lovit de ignoranta celor din jur”.

“Nu o sa se intample nimic pentru ca nu ii intereseaza. Daca in ultima campanie tot mai era inclusa prin diverse programe, acum numarul investitorilor a scazut foarte mult fata de acum patru ani, si nimeni nu o mai include in niciun program electoral”, a mai spus Mihai Chisu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri