2 / 4

Ene Dinga: Interesul actionarilor, crucial in functionarea Fondului

In Consiliul de Supraveghere au mai fost alesi Ene Dinga, Gratiela Iordache, Anca Oprea, Ioan Adam, Corin Trandafir si Eduard Boian.

Ene Dinga (foto)
a declarat ca exista o buna comunicare intre membrii Consiliului si directoratul executiv al Fondului.

“Cel mai important lucru este responsabilitatea de care membrii Consiliului sunt constienti ca le revine si dorinta acestora de a face ca misiunea si ratiunea de a fi a Fondului sa fie implementate cu mai multa celeritate, diligenta, transparenta si eficienta (nu numai economica, dar si sociala). Consiliul este convins ca interesul actionarilor este crucial in functionarea Fondului”, a explicat Dinga.

Despre noul Consiliu de Supraveghere ales ieri, Mircea Ursache, singurul membru vechi reales, spune ca este “o echipa de profesionisti si oameni specializati in domeniu”.

Ene Dinga este fost ministru al Integrarii Europene, doctor in economie si membru in Consiliul Consultativ al primului ministru.

In prezent este profesor universitar si director general adjunct al Institutului Bancar Roman si cercetator stiintific, gradul 1, la centrul de cercetari financiare si monetare “Victor Slavescu” al Academiei Romane.

Gratiela Iordache este deputat PD-L, secretar de stat in Ministerul Finantelor si o participanta activa in piata de capital, cu experienta profesionala la casa de brokearj Voltinvest si SIF Oltenia. Iordache a fost si vicepresedinta comisiei de buget, finante si banci a Parlamentului, pana in octombrie 2006.

Anca Oprea este presedinta Autoritatii Nationale a Restituirii Proprietatilor, membra PSD si consilier al presedintelui partidului.

Un alt membru al Consiliului de Supraveghere este Ioan Adam, avocat international specializat pe probleme de restituire a proprietatilor, seful catedrei de drept civil in cadrul Facultatii de Drept si Sociologie a Universitatii Transilvania din Brasov si membru PSD din 2000.

Ceilalti doi membrii sunt Corin Trandafir, avocatul care ii reprezenta pe mostenitorii lui Malaxa si Auschnit, actionari la FP, si Eduard Boian – director in cadrul Ministerului Finantelor Publice.

Vechii membri ai boardului Fondului Proprietatea erau Giovanni Ravasio (presedinte), John N. Chrissoveloni, Mircea Ursache, Radu Francis Florescu, Ingrid Zaarour, Jozsef Birtalan si Flavia Teodosiu.




Inapoi la articol

Setari Cookie-uri