2 / 6

Sectorul de marfuri generale, singurul generator de afaceri din T2

Ponderea in cadrul cifrei de afaceri a activitatii de pe terminalul containere este de 50%, restul fiind sustinut de catre sectorul de marfuri generale. Totusi, nici sectorul marfurilor nu a scapat de consecintele crizei financiare globale.

“Cele mai mari scaderi pe segmentul de marfuri generale s-au inregistrat pe produsele laminate si ingrasaminte, insa declinul foarte mari de trafic a fost compensat prin atragerea de noi clienti in cadrul acestui sector, printre care se numara Alumil si Alro Slatina”, explica directorul Socep.

In momentul de fata, activitatea terminalului de marfuri generale este apropiata de nivelele din 2008, prin aparitia de noi marfuri, cum ar fi cereale si tevi.

Societatea ocupa un important segment din piata serviciilor oferite in Portul Constanta in derularea containerelor, marfurilor generale si vrac solide de import, export si tranzit.

Directorul Socep precizeaza ca deprecierea leului este favorabila cifrei de afaceri intrucat veniturile si tarifele sunt exprimate in euro, in timp ce costurile sunt platite in lei. “Nu avem un aranjament de hedging, pentru ca nu e cazul sa ne acoperim de fluctuatiile de curs valutar. Cursul valutar este destul de stabil, iar preturile la care se coteaza moneda nationala nu sunt negative pentru societate », spune Ianca.

Operatorul a raportat pentru primul trimestru din 2009 un profit net de 2,17 milioane lei (510.000 euro), in scadere cu 14% fata de rezultatul din perioada similara a anului trecut.

Cifra de afaceri a companiei s-a cifrat in intervalul ianuarie-martie 2009 la 11,52 milioane lei (2,7 milioane euro), in scadere cu 21% fata de perioada echivalenta din 2008, cand afacerile ajunsesera la 14,53 milioane lei.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri