4 / 6

Din august, societatea va ramane cu jumatate din angajati

Societatea a anuntat spre finalul lunii mai ca va disponibiliza 325 de angajati, ceea ce reprezinta 45% din forta totala de munca, in principal din cauza reducerii activitatii de pe terminalul de containere.

“Ne adaptam situatiei actuale si ne dimensionam in functie de cerinte. Pana acum au fost disponibilizati 130 de persoane care au primit sase salarii compensatorii. Pe terminalul de containere trebuie sa continuam o a doua etapa de concedieri”, afirma directorul Socep.

El afirma ca in aprilie conducerea companiei a propus sindicatului un plan de activitate bazat pe patru ture cu un program de 12-48 ore, ce ar fi permis pastrarea unui numar de angajati, insa reprezentantii muncitorilor au preferat trei ture de cate 12-24 ore, in defavoarea locurilor de munca.

“Daca activitatea isi va reveni si vom avea nevoie de personal, bineinteles vom angaja fosti muncitori Socep, care sunt obisnuiti cu activitatea si nu au nevoie de training. Insa, cand ne gandim la disponibilizari, tinem cont de faptul ca nu vom avea nevoie de respectivul personal pentru cel putin un an de zile”, a mai declarat directorul.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri