2 / 5

Aviva Investors va lansa fonduri globale in a doua parte a anului

Eugen Voicu (foto), CEO Aviva Investors, a declarat ca in acest moment fondurile administrate au investitii reduse pe pietele externe, impactul acestora asupra activului total fiind nesemnificativ.

Practic, intotdeauna expunerea fondurilor AIR a fost scazuta pe pietele externe, aceste investitii orientandu-se in principal catre IPO-uri interesante in regiune si fiind urmart de lichidarea pozitiilor intr-un timp scurt, a mai explicat Voicu.

Achizitiile de unitati de fond localizate in afara Romaniei pot fi realizate prin intermediul distribuitorilor locali ai acestor fonduri. In general, societatile de Asset Management locale pun la dispozitia investitorilor si fonduri din afara, acestea fiind fonduri gestionate in cadrul aceluiasi grup.

“Aviva Investors Romania va pune la dipozitia investitorilor fonduri globale administrate de companie la nivel global, in a doua parte a acestui an”, a explicat Voicu.

In putinele investitii Aviva in strainatate, ponderea este de 60% pe pietele mature si 40% pe pietele emergente, pentru a beneficia si de stabilitatea superioara intr-o perioada de criza si, de asemenea, pentru a creste rapid in perioada de revenire.

“In acest moment, pietele emergente au un grad de volatilitate mai ridicat, iar riscurile sunt mari. In acelasi timp insa, in momentul in care economiile vor reveni, pietele emergente vor avea un ritm accelerat de apreciere al burselor”, a mai spus el.

Randamente piete emergente versus piete dezvoltate




“Dupa cum vedem, volatilitatea pietelor emergente (am inclus aici si indicele BET) este mult superioara, fapt ce reprezinta o oportunitate de a prinde un trend accelerat de crestere pe revenire”, explica Voicu.

Aceste investitii se impoziteaza in conformitate cu prevederile conventiei de evitare a dublei impuneri intre Romania si statul in care sunte efectuate acele investitii straine.

In cazul lipsei unui astfel de acord, veniturile sunt declarate si impozitate in tara in care au fost realizate, urmand ca acestea sa fie declarate si la nivel local.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri