2 / 5

Ce spune Comisia?

Desi propunerea suna altfel, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a aprobat prelungirea cu 15 de minute a programului de tranzactionare al Bursei de Valori Bucuresti.

Conducerea BVB mentiona ca s-a produs o neintelegere intre cele doua parti.

"CNVM a aprobat o modificare diferita si urmeaza sa discutam cu reprezentantii Comisiei", declara marti Anca Dumitru, directorul general al Bursei de Valori Bucuresti.

Reprezentantii CNVM au explicat ca solicitarea Bursei de extindere a programului de tranzactionare cu 5 minute a fost motivata de necesitatea de a suprapune cel putin partial programul de tranzactionare de la BVB peste cel al burselor nord-americane, decizia finala conducand la situatia in care operatiunile la BVB se incheie exact in momentul in care se deschide NYSE.

Pana in prezent, sedinta de tranzactionare a BVB se inchidea la ora 16:30 si, astfel, investitorii de la BVB puteau doar anticipa evolutia pietei americane (care deschide la 16:30, ora Romaniei) in baza tranzactiilor futures care se realizau la NYSE, incepand cu ora 12:00, ora Romaniei, spun oficialii Comisiei.

„Ca orice piata bursiera, deschiderea pietei americane la ora 16:30 (ora Romaniei), este marcata de o volatilitate ridicata si nu caracterizeaza in mod obligatoriu evolutia sedintei respective de tranzactionare. In aceste conditii, CNVM a considerat oportuna prelungirea programului cu 15 minute pentru a evita angrenarea investitorilor romani in volatilitatea extrema din primele minute de tranzactionare de la NYSE”, a declarat, pentru Wall-Street, Victor Stanila, purtator de cuvant CNVM.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri