2 / 4

Listarea la Bursa, aproape de concretizare?

Promisiunile de listare la Bursa dateaza de mai multi ani. De fiecare data, procesul era amanat, fiind invocate motive diverse. Acum, alegerea administratorului oficial ar putea fi un semnal ca in curand, actiunile Fondului se vor putea tranzactiona la Bursa.

Ieri, reprezenantii Fondului au declarat ca, odata cu aprobarea contractului de administrare, actiunile Fondului Proprietatea vor fi listate pe Bursa in aproximativ un an.

Rares Nilas sustine ca administratorul privat este nevoit sa urmeze un calendar, deci listarea este tot mai aproape.

Pe de alta parte, Andrei Ciubotaru atrage atentia asupra faptului ca statul detine controlul.

“Listarea la Bursa depinde de actionari, unde statul are cea mai mare participatie. Daca ei nu vor, nu va fi nicio listare”, afirma el.

La sfarsitul lunii iulie, Mark Mobius (foto), presedintele companiei de investitii care va administra averea Fondului Proprietatea, spunea ca listarea este unul din obiectivele principale.

Mobius a mai afirmat ca una dintre principalele obiective ale Franklin Templeton este sa se concentreze asupra cresterii valorii titlurilor FP detinute de catre actionari si sa le creeze lichiditate. El a adaugat ca deciziile in privinta administrarii FP ii apartin, in prezent, guvernului.

In aprilie, Mircea Ursache, membru in consiliul de supraveghere al Fondului si presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) declara ca Fondul Proprietatea va fi listat la BVB pana la sfarsitul lui 2009.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri