2 / 4

Profesorul de brokeraj a peste 15.000 de oameni

Dupa aportul important la infiintarea pietei de capital in Romania, Vergil Popescu a continuat procesul de educare a tinerilor interesati de segmentul bursier.

De 15 ani, prin mana lui au trecut peste 15.000 de cursanti. Unii dintre ei au ales alta cale, iar altii au ramas in piata fie pentru o vreme, fie pana in prezent.

Dintre acestia, Popescu ii aminteste pe Stere Farmache, Cristian Sima sau Adrian Simionescu, figuri marcante ale pietei, de la infiintare si pana in prezent.

Despre actualul presedinte al Bursei de Valori Bucuresti spune ca este unul din primii sai cursanti, care inca mai practica meseria.

Stere Farmache (foto) spune despre profesorul sau de brokeraj ca este o persoana cu o contributie importanta la formarea brokerilor si a pietei de capital.

“Are experienta in piata financiara americana si este printre primii oameni care si-a oferit serviciile pentru formarea bursei si nu pentru a obtine beneficii personale”, a mai spus Farmache, pentru Wall-Street.

Si Cristian Sima, presedintele WBS Securities, a trecut prin mainile profesorului. Despre Sima, Popescu spune ca este in contratimp cu ceilalti, "vrea sa faca multe, dar nu are sustinere".

Profesorul regreta faptul ca acest curs este prea scurt si nu ca nu exista finantari de la stat, din parteneriate cu diverse institutii interne sau internationale sau din partea institutiilor pietei, pentru a pregati mai bine potentialii brokeri.

“Desi se creeaza potential, dar cursul este prea scurt, nu scoti meseriasul din om, ci doar il initiezi in piata”, spune profesorul.

Spre deosebire de cursantii din anii ’90, care sunt printre cei mai vechi practicanti din bursa romaneasca, tinerii actuali care mai vin la cursuri nu mai sunt deloc entuziasti.

“Sunteti o generatie lipsita de responsabilitate si, in mare parte, este vina noastra, pentru ca nu v-am educat, nu v-am insuflat cultura financiara si mandrie patriotica”, spune Popescu.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri