3 / 5

Tendinta marilor jucatori - un glont in capul brokerilor mici?

Aceasta reorientare a brokerilor de retail ar putea insemna doza letala pentru multi jucatori mici din piata, care isi fixeaza business-ul strict pe BVB si Sibex, in unele cazuri, tintind clientii de retail.

O expunere pe pietele internationale inseamna diversificare, accesibilitate si investitii mature, exact ce are nevoie micul investitor in prezent.

Asadar, daca in urma cu un an multi actori ai pietei prevedeau reorientari de business, dar si disparitii de SSIF-uri, iata ca primul pas a devenit o tendinta.

“In urmatorii ani, piata de brokeraj ar trebui sa arate o consolidare, numarul de actori este destul de mare raportat la nivelul pietei si este posibil sa vedem fuziuni si achizitii. Brokerii mici nu au forta sa iasa pe alte piete si daca pana acum au trait pe BVB, situatia este destul de delicata. Cred ca in viitor vor ramane cativa jucatori in piata”, explica un analist.

Presedintele Bursei de Valori vede potential pe zona de retail si crede ca furnizarea unor solutii de accesare rapida a pietelor internationale, cu costuri reduse va atrage mai multi investitori, atat corporate, cat si de retail.

“In Romania, componenta de retail are o pondere redusa in economia tranzactionabila, iar globalizarea si nevoia de a creste accesibilitatea pietelor a determinat gasirea de solutii in acest sens. Cred ca, pe termen lung, tranzactionarea si oferirea de servicii globale vor diferentia activitatile bursiere”, a mai spus Stere Farmache (foto).



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri