5 / 6

Restructurari masive in piata brokerilor

Anul a debutat cu masuri de restrangere pentru mai multe companii de brokeraj de pe piata locala.

Scaderea rulajelor, plecarea clientilor si reducerea activitatii au determinat SSIF-urile sa isi restranga activitatea din teritoriu si sa inchida agentiile, productive in anii de glorie ai bursei.

Broker Cluj si-a restructurat masiv structura teritoriala, renuntand la opt sedii din sase judete. SSIF-ul s-a confruntat cu mai multe probleme anul acesta, de la frauda de la Deva, pana la excluderea lui Petru Prunea si a altor angajati din piata de capital.

Estinvest Focsani si-a inchis 14 sedii iar Confident Invest si-a inchis agentia din Buzau, la inceputul anului.

Carpatica Invest a renuntat la noua sedii secundare si Interdealer Capital Invest a solicitat CNVM sa retraga autorizatia de functionare pentru opt sedii secunde.

In iulie, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a restrictionat pentru 60 de zile activitatea casei de brokeraj Valahia Capital, din cauza deoarece fondurile proprii au scazut sub 125.000 euro.

In aceeasi situatie a fost si EFG Eurobank Securities, deoarece fondurile proprii au scazut sub nivelul minim al capitalului initial pentru autorizare, adica echivalentul in lei a 730.000 euro.

Vezi prin ce au trecut brokerii mici in primul an de criza


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri