4 / 5

Pe ce sectoare de la bursa sa mizam in 2010?

Andrei Radulescu sustine ca 2010 ar putea reprezenta un nou an al extremelor.

„Personal, cred ca pentru a asista la un trend de crestere (precum cel initiat in martie 2009), este necesar ca pietele internationale sa se corecteze inainte. Ma refer la asa-numitul proces de ajustare ciclica a economiei mondiale, care sa fie acompaniat de un proces similar la nivelul pietelor de capital”, explica el.

In mod normal, daca se confirma scenariul de relansare a economiei romanesti, precum si scenariul de corectie pentru pietele internationale de capital in prima parte a anului 2010, am putea asista in a doua jumatate a anului viitor la un nou rally mondial.

In viziunea sa, printre sectoarele pe plan intern care ar prezenta perspective mai bune in ceea ce priveste evolutia bursiera in 2010 (in a doua jumatate) se numara industria prelucratoare (indeosebi companiile cu pondere ridicata a exporturilor in cifra de afaceri, in principal ramurile componente electrice, ambalaje, industria aluminiului, industria alimentara, precum si industria ingrasamintelor chimice).

“De asemenea, premise favorabile exista si pentru companiile din sectorul energetic. Desigur, daca se va confirma scenariul de declin pe pietele internationale, toate companiile din plan intern vor inregistra contractie la BVB, si in functie de dimensiunea acestei scaderi de la un caz la altul am putea identifica ulterior perspective de aprecieri semnificative. Pe termen mediu si lung consider ca sectoarele mai sus mentionate sunt cel mai bine pozitionate din punct de vedere al perspectivelor de evolutie bursiera”, a conchis analistul Target Capital.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri