6 / 7

Cele mai importante burse listate din lume

Conform datelor furnizate in raportul Intercapital, in lume sunt 18 burse listate, cea mai mare dupa capitalizare fiind cea din Hong Kong, cu 14 miliarde de euro. Compania ofera platforme de tranzactionare pentru o gama de produse bazate pe cash, derivate si facilitati pentru procesarea tranzactiilor.

A doua bursa listata dupa capitalizare (11 miliarde euro) este Deutsche Boerse AG, urmata de NYSE Euronext, ce administreaza o piata de actiuni si derivate in Marea Britanie si de actiuni si alte titluri financiare in SUA, avand o caitalizare de 4,7 mld euro.

Singapore Exchange Limited
detine si opereaza bursa de actiuni si derivate din Singapore si casele de clearing asociate. De asemenea, compania ofera servicii auxiliare de procesare a actiunilor si servicii de tehnologia informatiei participantilor din sectorul financiar. Capitalizarea acesteia este de 4,5 miliarde euro.

Australian Stock Exchange
are o capitalizare de 3,8 mld. euro este o companie care opereaza pe bursa de valori principala si pe piata derivatelor din Australia. ASX administreaza piete de actiuni, derivate, instrumente financiare cu venit fix, si foloseste sisteme computerizate avansate atat pentru tranzactionare cat si pentru decontare.

The Nasdaq OMX Group. Inc. este un grup international care ofera servicii legate de tranzactionare, tehnologie, listari de companii si servicii legate de companii publice pe teritoriul mai multor continente. Capitalizarea bursei este de 2.94 milioane de euro.

O alta mare bursa listata este London Stock Exchange Group - bursa principala din Marea Britanie ce are 2.16 miliarde euro capitalizare.

Bolsas Y Mercados Espanoles este compusa din burse de valori cum ar fi Barcelona, Bilbao, Madrid and Valencia, MF Mercados Financeiros si Iberclear. Grupul este format din piete de actiuni, obligatiuni, piete pentru instrumente financiare derivate, precum si din casele de clearing asociate. Capitalizarea sa este de 1.97 miliarde de euro.

Si Toronto Stock Exchange, un grup integrat care ofera piete lichide pentru o gama variata de emitenti, este listat si are o capitalizare de 1.5 miliarde de euro.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri