2 / 4

Pretul nu multumeste pe deplin investitorii

Dupa ce Comisia a respins oferta saptamana trecuta, motivand ca pretul nu respecta interesele actionarii, kazahii au propus ieri valoarea minima acceptata de CNVM, conform situatiei financiare a actionarilor.

Dumitru Beze (foto), presedintele Asociatiei Investitorilor pe Piata de Capital (AIPC), a declarat ca pretul nu poate multumi investitorii de buna credinta, care aveau dreptul legal la cel putin 0,11 lei pe actiune daca autoritatea pietei de capital ar fi aplicat legea in vigoare de la 1 ianuarie 2007.

“Faptul ca s-au schimbat conditiile de piata nu poate decat sa ne atraga atentia, pe
viitor, ca atunci cand nu vom lua o decizie transanta conform legii la timpul stabilit de lege riscam sa cream o situatie care va nemultumi in mod cert pe stakeholderii pietei de capital. Speram ca RRC sa nu ramana un caz izolat si in termen de maxim o luna sa avem rezolvate toate cazurile de Oferte Publice de Preluare semnalate de AIPC in ultimii doi ani, cazuri similare RRC si unde inca treneaza o decizie transanta a CNVM”, a mai spus Beze, pentru Wall-Street.

Pe de alta parte, brokerii nu se asteptau la un pret mai mare, mai ales ca aceasta oferta a fost una controversata si indelung amanata.

“Ar fi trebuit sa fie un pret mai mare, dar dupa atatea tergiversari ale acestei oferte, preconizam ca nu va fi o valoare foarte ridicata”, a spus Silviu Enache, manager al KD Capital Management.

Marcel Murgoci, director de tranzactionare la Estinvest, a explicat ca, daca ar fi avut detineri importante la Rompetrol Rafinare, ar fi vrut ca oferta sa aiba un pret mai mare.

“Dar tinand cont de situatia firmei si de datele financiare la care s-a facut evaluarea, cred ca este un pret acceptabil. Pana la urma a fost o oferta fortata si nu una benevola”, sustine Murgoci.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri