2 / 4

Sfaturi pentru o listare de succes la Londra

Elizabeth Parrott spune ca investitorii de pe bursa londoneza cauta companii cu potential de crestere si cu istoric foarte bun.

“In ultima perioada, dupa criza din ultimii ani, investitorii sunt tot mai interesati de cum au rezistat emitentii pe parcursul acestor luni dureroase”, explica oficialul LSE.

De asemenea, un vector foarte important al succesului unui emitent la Londra este increderea pe care o transmite investitorilor, prin actiuni bune, un management de calitate, performante demonstrabile din ultimii ani si un plan de business inteligent, pentru banii atrasi din finantarea prin bursa.

Cel mai important avantaj al dublei listari este expunerea companiei pe doua piete.

Parrott a explicat ca bursa londoneza nu vizeaza anumiti emitenti pentru a ii atrage pe piata, insa sunt deschisi oricarei companii ce cauta expunere internationala.

Posibila listare a Fondului Proprietatea la Bursa din Viena este un subiect cunoscut managerului de la LSE, insa din discutii neoficiale, neavand vreo solicitare din partea Fondului sau a administratorului.

“Este un proiect foarte ambitios, va insemna foarte mult de munca si strategie foarte puternica. Insa este realizabil. Pana acum nu am fost contactati de reprezentanti ai fondului”, a explicat Parrortt.

Bursa din Londra este interesata de colaborari cu mai multe burse din Europa, in sensul educarii si constientizarii eficientei finantarii prin Bursa.

In acest sens, institutia se promoveaza constant, mergand in conferinte, seminarii si intalniri in mai multe tari. Pana acum, in acest an reprezentantii LSE au avut 8 evenimente, urmand Copenhaga, Helsinki si Madrid inainte de inceperea verii.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri