3 / 4

A&D Pharma - Prima companie romaneasca la LSE

Pe 25 octombrie 2006, actiunile A&D Pharma au intrat la tranzactionare pe piata reglementata a Bursei din Londra (London Stock Exchange), cu simbolul ADPH, Certificatele Globale de Depozitemise de A&D Pharma fiind tranzactionate din 19 octombrie 2006.

Cele 60 de milioane de actiuni ale companiei au fost listate sub forma a zece milioane de Certificate Globale de Depozit, detinute de Sograno B.V., principalul actionar al companiei A&D Pharma. Pretul stabilit pentru listare a fost de 2 euro pentru o actiune (12 euro pentru un Certificat Global de Depozit), ceea ce implica o capitalizare a companiei A&D Pharma de 400 milioane euro la inceputul listarii.

Actionarul majoritar al companiei de farmaceutice, Sograno B.V., a acceptat o optiune de supraalocare de pana la 9 milioane de actiuni ordinare, sub forma a 1,5 milioane de Certificate Globale de Depozit, numai in favoarea managerului ofertei ING Bank N.V., sucursala Londra.

A&D Pharma Holdings N.V. este o societate olandeza de tip holding, care detine A&D Pharma Holdings S.R.L, cea mai mare societate integrata din domeniul distributiei si retail-ului produselor farmaceutice din Romania. Societatea detine liderul in distributia de produse farmaceutice, "Mediplus", si cea mai mare retea nationala de farmacii, "Sensiblu", in Romania.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri